Nicolao Dumitru Cardoso este noul jucător al UTA-ei! Fotbalistul de 30 de ani a fost prezentat oficial în această seară de clubul arădean
17.01.2022

Crescut la academia lui Empoli, Cardoso a debutat în 2008 pentru echipa de seniori, unde a jucat doar două partide înainte de a fi cumpărat în 2010 de Napoli, cu 1,5 milioane de euro. Fotbalistul de bandă a fost legitimat timp de șapte ani la echipa napoletană, însă după un prim sezon în care a jucat în 12 meciuri (în Serie A și Europa League), a fost împrumutat de nu mai puțin de șapte ori consecutiv, la formații din Serie B (Empoli, Ternana, Cittadella, Reggina, Latina), Grecia (Veria) și Anglia (Nottingham Forest).

După despărțirea de Napoli, a evoluat timp de un sezon și jumătate în liga secundă spaniolă, la Alcorcon și Gimnastic de Tarragona, după care în primăvara lui 2019 s-a întors în Italia, la Livorno. În vara acelui an, și-a început prima aventură în România, la Gaz Metan, unde a impresionat, marcând 12 goluri și oferind 6 assist-uri în cele 42 de partide jucate în tricoul medieșenilor în toate competițiile. 

În ianuarie 2021, a fost transferat de sud-coreenii de la Suwon Bluewings, care au plătit 150.000 de dolari în schimbul său, însă după doar un an de zile, în care a înscris un singur gol, formația din Asia a ales să nu îi prelungească contractul.

Născut în Suedia, din tată român și mamă braziliancă, Nicolao Dumitru Cardoso a reprezentat naționala Italiei (țară în care a emigrat cu părinții la vârsta de 7 ani) la nivel U19 și U20, marcând 3 goluri în 15 partide în tricoul „azzurro”. Mirel Rădoi l-a dorit la naționala României, însă fotbalistul nu a reușit să obțină cetățenia română, de care ar fi avut nevoie pentru a juca la prima reprezentativă a țării noastre.