Nedreptatea facută UTA-ei a ajuns în presa internaţională
15.05.2020

Două publicatii internaţionale i-au dedicat UTA-ei articole pe site-urile lor. Reuters şi The Guardian au notat despre nedreptatea făcută UTA-ei de către Federaţia Română de Fotbal, care a înjumătăţit punctele în sistemul play-off cu care se va încheia campionatul. 

TheGuardian a notat: "UTA a acuzat Federaţia Română de <o decizie total discriminatorie> după ce echipelor din Liga Secundă li s-au înjumătăţit punctele într-un sistem impus de play-off- UTA avea un avans de 11 puncte înaintea pandemiei."

De partea cealaltă, Reuters a oferit o explicaţie mai amplă: "Lideriul diviziei secunde, UTA Arad a declarat, joi, că ar putea face apel la o „decizie total discriminatorie” a federației naționale de fotbal pentru finalizarea sezonului cu playoff între primele șase echipe, cu punctele lor înjumătăţite. (...) FRF a spus că au luat această decizie după ce toate echipele din al doilea eşalon au votat trei opțiuni diferite. (...) Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a apărat hotărârea, spunând că aceasta este cea mai bună decizie și a fost susținută de o majoritate covârșitoare (15 din cele 19 echipe din Liga Secundă au votat în favoarea acesteia). (...)Burleanu se așteaptă ca divizia a doua să reia pe 4 iulie și să termine pe 5 august."

UTA va relua pregătirile de săptămâna viitoare, la Arad. Adversarul şi locaţia primului meci din play-off vor fi stabilite săpămâna viitoare. 

Foto: uta-arad.ro