Nădlac, o nucă prea tare pentru diasporă
24.04.2021

Mii de masini s-au intors, în țară, în această noapte, prin vama Nadlac2, situată pe autostradă. Majoritatea vin din Germania, țară aflată până acum trei zile în scenariul verde. Cei mai mulți româi, întorși acasa de sărbători, spun că au aflat în vamă că vin dintr-o țară intrată pe scenariul galben, deci trebuie să intre in carantină. Mulți au hotărât să se intoarcă.

Cinci artere au fost deschise de politiștii de frontieră din Nădlac, pe sensul de intrare în țară. Chiar și așa, se așeapta aproximativ o oră și jumătate pentru controlul de frontieră. Apoi, toti cei care vin din țări aflate în zona galbena trebuie să treacă pe la corturile de triaj. Aici, completarea documentelor mai dureaza cel putin încă o oră.

Germania era o țară în scenariu verde până acum trei zile. Cei care nu s-au documentat, înainte de întoarcerea in țară, au aflat abia aici că ar trebui să intre în carantină. Unii s-au hotărât pe loc să plece inapoi.

Autoritățile îi sfătuiesc pe românii care vor sa vină acasă de sărbători să se informeze înainte de a pleca la drum. Situația tărilor din care vin se poate schimba și exista riscul să fie nevoiți să intre in carantină.