Municipiul Arad intră în scenariul verde
29.01.2021

Începând de mâine municipiul Arad intră în scenariu verde. Asta înseamnă că cinematografele, sălile de spectacole, restaurantele, cafenelele și sălile destinate jocurilor de noroc vor putea funcționa cu până la 50% din capacitate. Măsura se aplică pentru o perioadă de cel puțin 15 zile. Alături de municipiu în aceeași situație se află începând de mâine localitățile Macea, Vărădia de Mureș, Zerind și Zimandu Nou.

O precizare foarte importantă făcută de autoritățile locale este aceea că rămân în vigoare obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice, inclusiv cele deschise precum și interdicția de deplasare între orele 23.00 - 05.00 deoarece acestea au fost stabilite la nivel național printr-o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. 

În ultimele 24 de ore în județul Arad au fost înregistrate 45 de cazuri noi de infectări cu virusul COVID-19, două decese provocate de acest virus și 28 de vindecări. La nivel național, în același interval s-au înregistrat 2737 de cazuri noi, 91 de decese și 3174 de vindecări.