„Mulțumesc tuturor celor care au acționat pentru amenajarea și dotarea într-un timp foarte scurt a Spitalului de campanie de la Expo Arad”
24.04.2020

Ministrul Sănătății, domnul Nelu Tătaru, a vizitat ieri o parte din unitățile sanitare arădene dedicate luptei de primă linie împotriva noului coronavirus. Domnul ministru a vizitat Secția de Pneumologice – TBC din cartierul Grădiște, adaptată ca secție de Boli Infecțioase pentru bolnavii de COVID-19, Spitalul de campanie amenajat la Complexul expozițional „Expo Arad” și Unitatea de Primiri-Urgențe, postul medical avansat ce este amplasat în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, unde are loc trierea și testarea pentru COVID-19 a tuturor pacienților care se prezintă la spital, indiferent de problema medicală avută.

Mă bucur că și domnul ministru a apreciat inițiativa noastră și eforturile deosebite, financiare și logistice, pe care le-a făcut Județul Arad prin Consiliul Județean, Primăria Municipiului Arad, Grupul suport pentru spitalul județean, Spitalul Clinic Județean de Urgență, societățile comerciale, asociațiile non-guvernamentale, astfel încât acest spital de campanie să fie amenajat și pus la dispoziția cadrelor medicale pentru a fi folosit în lupta împotriva acestui coronavirus. Spitalul de campanie, amenajat din resurse locale, este un exemplu pozitiv pe care cei din Guvern îl recunosc ca atare și îl oferă drept exemplu altor județe cu fiecare ocazie. Ca Prefect al Județului Arad doresc să mulțumesc tuturor celor care au acționat pentru amenajarea și dotarea într-un timp foarte scurt a acestui spital: domnului Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, care a pus la dispoziția arădenilor întregul complex expozițional, Consiliului Județean Arad, care a asigurat cea mai mare parte din finanțare, Primăriei Municipiului Arad, pentru finanțarea parțială a dotărilor spitalului, domnului Gheorghe Domșa, coordonatorul Grupului de suport pentru spitalul județean Arad, precum și celorlalți membri ai Grupului. Mulțumesc și domnului ministru Tătaru pentru vizită și sprijin, pentru evaluarea corectă a eforturilor făcute de Arad în lupta împotriva COVID-19. Continuăm investițiile și acțiunile pentru limitarea răspândirii infecției. Este vital să respectăm în continuare distanțarea socială, restricțiile instituite prin ordonanțele militare, totul fiind pentru sănătatea noastră, a celor dragi nouă, precum și a întregii comunități”, a declarat domnul Gheorghe Stoian, Prefectul Județului Arad.