Morar aduce victoria în Moldova: FC Botoșani - UTA 2-3
31.10.2020

UTA a obținut o victorie uriașă, 3-2, pe terenul lui FC Botoşani, în partida din cadrul etapei a 9-a din Liga 1. Morar, cu o dublă, şi Erico au înscris pentru arădeni, în timp ce Keyta şi Florescu au punctat pentru echipa gazdă.

Arădenii au început mai bine meciul, și au marcat foarte devreme, în minutul 4. Ursu a trimis o pasă filtrantă pentru Morar, acesta a pătruns în viteză în careu și a tras pe lângă portarul Pap, iar balonul a intrat în poartă cu toată opoziția lui Holzmann. Mai apoi însă, gazdele au dominat restul reprizei, și au reușit să întoarcă și scorul din două lovituri de pedeapsă. În minutul 26, Roșu l-a faultat în careu pe Braun, iar Keyta a transformat penalty-ul. Șase minute mai târziu, Iacob l-a atins în plonjon pe Mihai Roman, iar Florescu a înscris și el de la punctul cu var, stabilind scorul pauzei. 

UTA a înscris rapid și în repriza secundă, când Erico, intrat la pauză, a trimis cu capul în plasă o centrare din lovitură liberă a lui Morar. Același Morar a adus UTA în avantaj în minutul 71 cu o execuție superbă, la vinclu, dintr-o lovitură liberă din lateralul careului. Finalul de meci a fost animat, cu șanse pentru ambele echipe, dar elevii lui Laszlo Balint și-au păstrat avantajul și au obținut un succes foarte important.

Victoria îi duce pe arădeni pe poziția a cincea în Liga 1. În următoarea etapă, „roș-albii” vor juca acasă împotriva lui Gaz Metan Mediaș. Partida va avea loc luni, 9 noiembrie, de la ora 20:30.

Formații:

FC Botoșani: Pap – Braun, Chindriș, Ţigănaşu, Holzmann (Papa 76) – Rodriguez, Florescu (Camara 76) – Caia (Fili 7, Târcoveanu 76), Ongenda, Keyta – Roman (Toutouh 66). Rezerve neutilizate: Hankic – Șeroni, Plămadă, D. Croitoru

UTA: Fl. Iacob – Bustea, Albu, Benga, Roumpoulakou – Ursu (Oroian 73), Isac (Erico 46), Roșu, D. Rusu (Ioniţă 90+3) – C. Rus (Buhăcianu 84), Morar (Klapan 84). Rezerve neutilizate: Moldovan – Tescan, C. Popescu