Modernizarea clădirii Complexului Muzeal, inclusă în patrimoniul Consiliului Județean Arad
29.09.2021

Consiliul Județean Arad a modernizat Palatul Cultural, partea care găzduiește Complexul Muzeal Arad, pentru a pune și mai mult în valoare patrimoniul istoric al Muzeului, a expozițiilor pe care le deține instituția. Prin votul consilierilor județeni, patrimoniul Consiliului Județean a fost întregit cu valoarea acestor lucrări de modernizare, în cuantum de 3.037.361,85 lei.

„Am contribuit la modernizarea Palatului Cultural, partea care găzduiește Complexul Muzeal Arad. Este o clădire-simbol a Aradului, element important al patrimoniului arhitectural și cultural arădean. Restaurarea elementelor decorative a fost realizată prin respectarea tuturor exigențelor date de istoricul și arhitectura Palatului”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. 

Lucrările efectuate au constat în reabilitarea fațadelor, a elementelor structurale ale acoperișului, recondiționarea tencuielilor și finisajelor deteriorate, precum și reparare sau înlocuire a profilelor, ornamentelor și elementelor din piatră.