Mitropolitul Banatului, Doctor Honoris Causa al UVVG Arad
01.12.2021

Asa cum rectorul fondator, presedintele Aurel Ardelean a fost intotdeauna aproape de biserica, Universitatea de Vest Vasile Goldis din Arad, Universitatea de Vest Vasile Goldis din Arad prin intitiativa rectorului Coralia Adina Cotoraci, pastreaza vie aceasta legatura, iar mediul academic si cel religios au fost ieri din nou impreuna in cadrul unui eveniment inaltator. Confrirea inaltutlui titlu de Doctor Honoris Causa Înaltpreasfinţiei sale Părintele Ioan Selejan, Mitropolitrul Banatului.

 

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului este una dintre marile personalități ale spiritualității românești contemporane,

 ctitor de eparhie, prin organizarea și păstorirea rodnică a Episcopiei Covasnei și Harghitei (1994-2014), dar și ctitor de Românie, prin cultivarea educației și culturii românești.

 

 Relatia dintre universitate si Arhiepiscopia Aradului este speciala si de traditie, biserica fiind parte fondatoare a Fundaţiei Universitare Vasile Goldiş, împreună cu Prefectura, Consiliul Judeţean şi Primăria Arad.


 

Autoritatile locale si judetene au onorat evenimentul alaturi de o pleaiada de fete bisericesti, cadre universitare, invitati si studenti.

 

Momentul decernarii inaltului titlu a fost completat de un recital de colinde sustinut  de  Grupul coral „Procord” din Arad, dirijat de preotul dr. Tiberiu Ardelean, care a facut  ca evenimentul a fie inaltator.