Mijlocașul Philip Otele a semnat cu UTA! Fotbalistul nigerian a impresionat în Lituania
13.01.2022

După canadianul Easton Ongaro, prezentat oficial ieri seară, UTA a mai confirmat un transfer: nigerianul Philip Otele. În vârstă de 22 de ani, fotbalistul este la bază mijlocaș stânga, dar poate evolua și în partea dreaptă, sau chiar atacant. 

"Sunt foarte bucuros că am semnat cu UTA Arad. Abia aştept să am un impact în această echipă şi să îmi ajut colegii, antrenorii şi pe toată lumea implicată. Cred că avem o echipă foarte bună, cu un staff bun în jurul nostru. Nu am vorbit cu jucătorii care au evoluat în Lituania şi sunt acum la UTA, dar am jucat împotriva lui Vorobjovas. Am rugat câţiva oameni să îi contacteze pentru a lua informaţii despre UTA şi despre cum sunt lucrurile aici, iar ei s-au întors cu păreri pozitive, iar acest lucru este important pentru mine. Cantonamentul este foarte bun, avem facilităţi excelente, ne antrenăm de două ori pe zi. Abia aşteptăm primul joc oficial, sunt convins că toată lumea va fi pregătită. Fanilor le transmit să îşi păstreze încrederea în noi pentru că le vom aduce victorii şi vom accede în play-off." a declarat fotbalistul african pentru site-ul oficial al „Bătrânei Doamne.”

Otele și-a făcut junioratul în Anglia, la Teesside University și Wolverston FC, iar la nivel de seniori a jucat, din 2019, pentru Kauno Zalgiris, din prima ligă a Lituaniei, pentru care a înscris 13 goluri în 70 de partide în toate competițiile.