Mii de oameni din 40 de țări dau în judecată China
22.04.2020

Mii de oameni din 40 de tari dau China in judecata. Liderii acestei tari sunt acuzati de neglijenta in criza coronaviruslui. Oamenii ii acuza ca au incercat sa ascunda amploarea epidemiei ceea ce a facilitat raspandirea viruslui in intreaga lume.Suferinta umana si pierderile economice sunt incalculabile scriu oamenii in scrisoarea lor colectiva. Regimul comunist este chemat sa dea socoteala pentru ce s-a intamplat in China.

Mai multi avocati americani au lansat o actiune colectiva impotriva Chinei in statul Florida din America. Acestia reprezinta peste 10 mii d ecetateni inclusiv din 40 de tari. De asemenea statul Missouri din America da China in judecata in problema coronaviruslui. In acelasi timp ONG-ul israelian Shurat Ha Din intrerpinde actiuni colective de amploare impotriva Chinei.
In America Berman Law Group o companie cu sediul la Miami acuza China ca a refuzat acccesul expertilor internationali in domeniul sanatatii publice si i-a redus la tacere pe medicii care avertizau asupr apericolului COVID 19.

'Scopul nostru este sa aflam adevarul. Virusul a pornit dintr-o piata de animale sau a fost scapat dintr-un laborator, intreaba avocatii din Miami care au castigat anul trecut un proces de 1,2 miliarde de dolari impotriva Chinei pentru fabricarea de materiale de constructie defecte'.

Contactat de Mediafax purtatorul de cuvant al Ambasadei China in Romania a raspuns la ipoteza unor despagubiri din partea Chinei citam

'Argumentul solicitarii despagubirilor este ridicol plin de aroganta si prejudecati politice.Pandemiile sunt dusmanii comuni ai omenirii indiferent de granitele natioanale.Chin aeste o victima a COVID 19. In acest moment toate tarile ar trebui sa tina cont de situatia generala si sa lucreze impreuna pentru a depasi dificultatile in loc sa arunce vin aasupra altora si sa faca acuzatii false impotriva altor tari incheiat citatul'.