Mihai Pașca susține renovarea clădirii Tribunalului Arad
11.10.2021

Secretarul de stat în Ministerul Justiției Mihai Pașca a susținut o conferință de presă în care a prezentat activitatea din ultima perioadă, în care a preluat coordonarea mai multor direcții din Ministerul Justiției. În cadrul ministerului, se lucrează la definitivarea unor strategii anti-corupție și împotriva criminalității organizate, dar și la mecanisme care informatizează sistemul judiciar pentru „o nouă interfață în relația cu cetățenii”.  

În acest sens, Mihai Pașca a condus delegația României la conferința Consiliului Europei „Tehnologia digitală și inteligența artificială – noi provocări pentru Justiție în Europa”, în care s-a discutat despre utilizarea noilor tehnologii în domeniul justiției. De asemenea,  a condus delegația țării noastre la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne al Uniunii Europene la Luxemburg, unde s-a discutat printre altele despre arestarea preventivă, Parchetul European. 

„Am cerut finanțare europeană pentru investiții în domeniul penitenciar, ne așteptăm la o intervenția a UE. S-a discutat despre funcționarea Parchetului European, în doar 4 luni sunt peste 1700 sesizări și aproximativ 300 investigații cu privire la posibile fraude care privesc bugetul UE”, a spus secretarul de stat Pașca. 

Acesta s-a referit la colaborarea bună cu Tribunalul Arad, unde se apropie de finalizare investițiile pentru schimbarea sistemului de climatizare. 

„Ne propunem reabilitarea Palatului de Justiție, una dintre clădirile impozante ale orașului. Aradul își asumă schimbarea în bine prin reabilitarea fațadelor clădirilor reprezentative, așa cum este cea a Tribunalului”, a declarat Mihai Pașca.