Prognozele crescătorilor de oi indică o producție robustă în acest an, cu miei mai mari și mai grași
Oierii anunță că mieii de Paște vor fi mai mari și mai grăși în acest an, datorită începerii devreme a fătărilor în luna ianuarie și a sărbătorii care cade în mai.
Tradiția culinară pascală se împlinește cu preparate bogate în carne de miel, în ciuda prețurilor mai ridicate
Potrivit estimărilor, mieii sacrificati vor ajunge să cântărească între 20 și 30 de kilograme, apropiindu-se de greutatea unui berbec adult.
Costurile mai mari nu descurajează pasionații de tradiție: Prețurile cărnii de miel estimative între 40-45 de lei pe kilogram
Tradiția culinară pascală continuă să fie onorată, iar consumul cărnii de miel rămâne un aspect central al sărbătorii. Fie că este preparată la cuptor, sub formă de drob sau la proțap, carnea de miel este nelipsită de pe masa românilor în timpul Paștelui.
Cu toate acestea, se așteaptă ca prețul cărnii de miel să fie mai ridicat în acest an, cu o estimare de aproximativ 40-45 de lei pe kilogram.