Miculescu și Balauru, eroii arădenilor în „Groapă”! Dinamo - UTA 0-1
20.04.2021

UTA își continuă parcursul perfect în play-out. Arădenii au învins cu 1-0 pe terenul lui Dinamo în runda a doua, prin golul marcat de Miculescu, aflat la prima reușită în Liga 1.


Juniorul utist a înscris în minutul 34, cu o lovitură de cap la vinclu după o centrare a lui Shlyakov. După doar un minut, Tomozei l-a faultat în careu pe Sorescu, iar „centralul” Florin Andrei a arătat punctul cu var. A executat același Sorescu, dar Balauru a ghicit colțul și și-a păstrat echipa în avantaj. 

UTA își putea mări avantajul în repriza secundă, însă Hora, Miculescu și Bustea nu au reușit să-l învingă pe Kongshavn. Pe final, Dinamo a căutat egalarea, și a fost aproape la o degajare imprecisă a lui Erico, care a trimis în Shlyakov, însă balonul a trecut pe lângă. Mai apoi, Balauru a intervenit excelent la șuturile trimise de Sorescu și Filip, iar trupa lui Laszlo Balint se întoarce cu trei puncte mari de pe terenul „câinilor”.


Antrenorul UTA-ei a declarat următoarele după meciul din această seară: „Am deschis scorul, puteam să mai marcăm și al doilea gol, să ne desprindem. Am trăit un pic cu emoții pe final și datorită lui Balauru care a avut câteva intervenții foarte bune a apărat și penalty. Dar, una peste alta aprecierile mele pentru băieți, au muncit foarte mult și cred eu că este o victorie meritată. Mai sunt încă destul de multe meciuri până la finalul sezonului, multe puncte puse în joc și e foarte important să abordăm cu maximă responsabilitate următoarea etapă pentru că avem un meci foarte dificil la nici 72 de ore după acest meci. Important este să găsim soluțiile prin care să readucem echipa la un tonus fizic foarte bun. Avem un lot destul de echilibrat și vrem să continuăm pe această linie pentru că această constanță în rezultate ne poate aduce mai aproape de îndeplinirea obiectivului și, de ce nu, să ne batem acolo către locurile fruntașe din play-out. UTA nu este o forță, e un cuvânt destul de forțat după părerea mea. Muncim zilnic să devenim mai buni, băieții au reacționat foarte bine după o perioadă grea, a fost acea succesiune de trei eșecuri la rând. Este adevărat, au fost eșecuri în fața pretendentelor la titlu, dar am reacționat bine și iată că avem patru meciuri în care am acumulat 10 puncte, fără gol primit. Repet, este un detaliu extrem de important și îmi doresc foarte mult să o ținem pe această linie.”


Cu această victorie, UTA ajunge la 25 de puncte și e, cel puțin pentru moment, pe primul loc în play-out. În următoarea etapă, arădenii vor evolua vineri, de la ora 17:30, pe teren propriu împotriva lui FC Hermannstadt.


FOTO: Digi Sport