Miculescu aduce trei puncte în minutul 90: Gaz Metan Mediaș - UTA 0-1
30.08.2021

Susținută la Mediaș de aproape 300 de arădeni, UTA a învins cu 1-0 împotriva lui Gaz Metan. Miculescu a adus trei puncte în minutul 90, după un meci în care utiștii au dominat, însă nu au fost inspirați la finalizare. 

În prima parte, Roger a avut cea mai importantă ocazie, când a tras peste poartă după o pasă bună a lui Dangubic. Ubbink a avut prima șansă din repriza secundă, însă a tras slab cu stângul din poziție bună. În minutul 81 Miculescu a fost aproape de deschiderea scorului: juniorul utist a trimis cu capul spre poartă din 6 metri după o centrare a lui Roger, dar portarul Vâlceanu a fost pe direcție și a respins. După două minute, medieșenii au avut primul lor șut pe poartă, dar Iacob a respins în corner execuția lui Chamed.

Golul de trei puncte a venit în minutul 90: Antal a fost lansat în banda dreaptă, a centrat perfect pentru Miculescu, iar mijlocașul de 20 de ani a îndeplinit o formalitate din fața porții goale.

„Trebuie să îi felicit pe băieți pentru că am crezut că putem să câștigăm acest meci, am fost perseverenți, am avut răbdare, eu cred că am controlat în mare parte ostilitățile, ne-am creat și ocaziile mai importante și probabil că toate aceste eforturi ne-au fost răsplătite către final în urma unei faze frumoase. Mă bucur foarte mult pentru David, pentru că a reușit din nou să aibă o evoluție foarte bună încununată și cu un gol extrem de important, un gol de trei puncte.” a declarat Laszlo Balint la finalul partidei.

Victoria din această seară duce UTA pe podiumul Ligii 1, cu 14 puncte, la egalitate cu a patra clasată FC Botoșani, însă cu un golaveraj superior. În următoarea rundă, utiștii au derby la Arad cu Rapidul, vineri, 10 septembrie, de la ora 21:00.

FOTO: Valentin Marea  (Tribuna)