Meszar explică de ce UTA nu a luat licența UEFA
24.05.2021

UTA a încheiat play-out-ul din Liga I pe locul 2, poziție care ar fi dus la un baraj cu locul 1, Chindia Târgoviște, și în cazul unei victorii, la un al doilea baraj, cu Sepsi Sfântu Gheorghe, pentru un loc în UEFA Conference League. Însă, clubul arădean nu a depus dosarul pentru licența UEFA, așadar la baraj va merge Viitorul Constanța, echipă care a terminat play-out-ul pe locul 4 (nici Gaz Metan, a treia clasată, nu are licență UEFA).

Părintele proiectului UTA, Alexandru Meszar, a explicat de ce „roș-albii” nu vor participa la acest baraj: „În primul rând, a fost o lipsă de experiență a noastră având în vedere că e primul an în Liga 1, dar și o lipsă de experiență a societății pe care am angajat-o, care ne-a făcut auditul pentru licența de Liga 1, nu au depus și pentru licența europeană. Dar, în final, pe undeva ne bucurăm că s-a întâmplat așa, deoarece echipa noastră nu a avut nici un fel de vacanță de un an și jumătate. După promovare am avut șapte zile pentru a face echipă, în perioada intercompetițională iarnă-vară au fost doar 10 zile, echipa nu a mai fost în cantonament, nu au avut meciuri de pregătire, deci această vacanță de 20 de zile este perfect binevenită. Să nu uităm că nu am ratat participarea într-o cupă europeană, am ratat doar eventual două baraje. Nu ne lipsea deloc, avem fotbaliști din Brazilia, din Rusia, care trebuie să meargă acasă, deci nu știu cum îi puteam ține montați încă două săptămâni pentru aceste baraje. Având în vedere că noi, cu câteva etape înainte de finalul sezonului, încă puteam merge la barajul de menținere sau chiar să retrogradăm direct, nu cred că aveam forța necesară să câștigăm două baraje și să ne calificăm. Ne dorim să mergem pas cu pas, acesta este unul dintre principiile noastre, nu ne-am fi dorit mai mult din acest sezon”

UTA nu a mai participat într-o competiție europeană din sezonul 1972-73, când era eliminată de suedezii de la IFK Norrkoping în primul tur al Cupei UEFA (actuala Europa League).