Medicul timișorean Virgil Musta, prezent la DSP Arad
09.07.2020

Medicii din zona de Vest a tării si-au unit fortele si prin intermediul unui sitem informatic in lupta contra Covid-19, mai ales ca Aradul face parte dintr-un proiect pilot ce a dezvoltat aplicatia pandemica Controller.
Este de dorit ca aplicatia sa ajunga in toata tara, pentru ca, asa cum spune medicul Virgil Musta, prezent astazi la Arad, este de un real ajutor, oferind  solutii unitare si date precise intr-un timp foarte scurt. Astfel ii poate ajuta pe medicii mai putin experimentati sau pe cei din spitalele suport in procesul de monitotizare si tratament.

Medicul timisoarean crede ca din pacate numarul de infectii cu COVID-19 va creste pentru ca lumea nu respecta masurile de protectie. Virgil Musta spune ca cei internati cu Covid-19 care au cerut externarea sunt  ca o bomba cu ceas pentru cei din jur.

Si directorul DSP Arad Horea Timis crede ca din pacate cei gasiti pozitivi vor fi mai multi si subliniaza faptul ca cel mai bine este sa prevenim imbolnavirile pentru a nu suprasolicita sistemul medical.