Medici pozitivi la Covid-19
12.11.2020

78 de cadre medicale din judeţul Arad sunt infectate, joi, cu SARS-CoV-2, arată datele autorităților sanitare. Cele mai multe cazuri sunt la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.
Conform directorului DSP Arad, dr. Horea Timiș, alte 10 cadre medicale sunt infectate la Spitalul Orăşenesc Ineu, care este spital suport COVID, trei persoane sunt la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) şi alte trei la spitale private.
Spitalele din judeţul Arad nu mai au locuri la ATI pentru bolnavii de COVID-19. Directorul DSP Arad, dr. Horea Timiş, a declarat că situaţia s-a agravat de câteva zile şi ar putea fi şi mai gravă, pentru că în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un nou record de cazuri de COVID-19. Din această cauză autoritățile se așteaptă să existe o presiune foarte mare pe sistemul de sănătate.
În secţiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă există 28 de paturi la ATI, la care se adaugă câteva la Secţia Matern, dar care sunt doar pentru femeile gravide sau care au născut.
Şi în cazul paturilor pentru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, marea majoritate erau, joi, ocupate. Din această cauză, autoritățile iau în calcul să operaționalizeze unu spital privat pentru a-l folosi tot pentru pacienții cu COVID-19.
Situația se modifică de la o oră la alta în municipiul Arad, dar sunt perioade în care locurile la ATI sunt ocupate complet.