Mâzgăleli care strică aspectul!
02.02.2021

Finalizat recent, noul dig cu sticla securizata, din Alfa a fost deja vandalizat. Aspectul frumos al zidului care imita caramida a fost mazgalit cu vopsea neagra. Aceeasi vopsea se regaseste si pe panourile de sticla. Astfel un bun comun, care arata frumos, acum arata urat. Nu mai exista nici senzatia de nou... pentru ca digul modern incepe sa semene cu cel vechi. Astfel cei care au apucat sa faca o plimbare in zona, au vazut faleza mai frumoasa. 

Proiectul a costat aproape două milioane de euro si este menit să întărească digul de apărare împotriva inundaţiilor, pe o lungime de 2,3 kilometri, între Podul Traian şi podul autostrăzii. Digul are aspect modern, gandit sa ilocuiasc avechea constructie, gri si mazgalita cu vopsea.

Lucrările au început în toamna anului 2019 şi au fost încheiate la finalul anului trecut.


Graffiti sunt, de regula, asociate cu spatiul public, de unde si polemicile din jurul binomului street art vs vandalism. Daca in alte cazuri, caldiri vechi si darapanate sunt infrumusetate prin grafitti ca arta, la noi s-a intamplat in acest caz, din pacate exact invers.