Măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, monitorizate de forțele de ordine
02.10.2020

Polițiștii arădeni împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Arad au desfășurat astăzi 03 octombrie a.c., o acțiune în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și contravențional, pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19 și respectarea normelor rutiere, în zonele aglomerate din municipiul Arad respectiv piețe, târguri, oboare, autogări, mijloace de transport în comun precum și pe cele mai aglomerate artere din municipiu. 


Astfel, la activitate au participat aproximativ 30 de polițiști, din toate structurile, respectiv investigații criminale, ordine publică, rutieră, Secția 1 Vlaicu și Secția 2 Micălaca, care au acționat cu 20 de mijloace tehnice din dotare.


În urma acțiunii desfășurate au fost legitimate și controlate 134 de persoane și 99 de autoturisme, fiind aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.280 de lei, în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei și O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.


De asemenea, polițiștii i-au informat pe arădeni despre noile reglementări instituite pentru prelungirea stării de alertă pe teritoriul României conform HG 932/2021 și necesitatea respectării acestora.