Măsuri restrictive mai blânde în judeţul Arad
19.03.2021
La Arad situatia infectarilor este mai buna ca in alte orase de aceea si masurile restrictive din judetul nostru sunt mai blande decat in alte parti.Este nevoie insa de unele masuri pentru a nu ne regasi in situatia de carantina de Paste.

Este vorba despre masuri restrictive privind mijloacele de transport, salile de fitness si magazine. Acestea au fost anuntate astazi de prefectul judetului Arad Toth Csaba si directorul DSP Horia Timis. Masurile doar vin sa limiteze activitatile singura restrictie fiind inchiderea pietei Obor, partea nealimentara.

Situatia grava a fost identificata la nivelul spitalelor. Nu sunt suficienti medici pentru ATI si nici locuri pe aceste sectii.
''Am ajuns intr-o situatie in care suntem pe punctul sa nu mai putem gestiona situatia din spital din lipsa de personal iar pe viitor situatia poate deveni critica a avertizat astazi prrefectul
''Dupa ce am deschis spitalul Ineul nu mai avem ce deschide, suntem la capacitate maxima'' subliniat directorul DSP Horea Timis.

Prefectul a adresat rugamintea sa fie inteles mesajul pozitiv al vaccinarii.
''Am fost vaccinat cu AstraZeneca din lotul investigat si ma simt bine. Riscul de a dezvolta un efect advers din cauza vaccinarii este mult mai mic decat probabilitatea de a face o forma grava'' a mai declarat astazi prefectul in interventia online.
Horia Timis a informat ca Aradul nu am avut nicio reactie adversa la Astra Zeneca.
Masurile au la baza cresterea alarmanta a numarului de cazuri de Covid si presiunea enorma pe sistemul de sanatate aradean.
Legat de Piata Obor, miscarea unui flux mare de populatie spre un singur punct, creste riscul de infectare.

Intensificarea controalelor la magazine se face pentru ca este nevoie de limitarea folosirii cosurilor de mana si folosirea carucioarelor pe roti, folosirea tuturor caselor de marcat si pastrarea distantei.
Marii retaileri sa aiba mai mult angajati si sa fie atenti la aglomeraile de persoane.


Transportul muncitorilor are si el cateva atentionari. In zona de acees a pasagerilor sa se monteze doze cu dezinfectant, curatenie fara maturare uscata, pe durata cursei, soferul trebuie obligatoriu sa poarte masca de protectie. Pasagerii au si ei obligativitatea purtarii mastii, nu asa cum se procedeaza doar la vederea masinii de politie, se pune masca.

Legat de salile de sport, vorbim de un virus cu transmitere aerogena iar la sala exista un efort cu inspiratie-expiratie plus ca exista contact cu aparatele.
Astfel se impune de distanta de 7 metri intre cei care merg la sala si 10 metri pentru aerobic.
Autoritatile nu doresc sa inchida salile de sport dar acestea trebuie sa isi reduca capacitatea.

Autoritatile au mai informat ca astazi s-au inregistrat 156 de cazuri noi si trebuie evitata cu orice pret marirea numarului de infectari cu SARS-CoV2. 

 |