Măsuri de protecţie a instalaţiilor de apă împotriva îngheţului
05.02.2023

Temperaturile scăzute din această perioadă cresc riscul apariţiei îngheţului pe reţelele de distribuţie a apei potabile dar şi în instalaţiile interioare.

Compania de Apă Arad face recomandări în situația căminelor de branșament aflate pe domeniul privat.

Conform legislației în vigoare, utilizatorilor le revine responsabilitatea protejării de îngheț a contoarelor montate pe proprietatea lor și tot ei vor suporta cheltuielile aferente, în situația în care contorul s-a defectat pentru că nu a fost protejat suficient.

Pentru a evita astfel de situații neplăcute, utilizatorii trebuie să își protejeze căminele de branșament aflate pe proprietatea lor. Ei trebuie să se asigure că în cămine nu se infiltrează apa și, atât contorul de branșament cât și țevile din cămin sunt învelite în material termoizolant. În situația în care contorul îngheață, acesta se va bloca și până va fi înlocuit, este întreruptă furnizarea apei potabile.

Eventualele probleme legate de funţionarea contoarelor sau a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare pot fi semnalate la dispeceratul apă la numărul de telefon 0257/270843.