Maşini defecte în trafic
03.09.2019

Din cauza lipsei banilor românii amână reparaţiile autoturismelor proprii, dar acest lucru s-ar putea să îi coste scump dacă sunt depistaţi în trafic de agenţii RAR. 

La nivelul judeţului Arad, au fost controlate în ultimele 6 luni 324 de vehicule. 24 la sută dintre maşinile controlate au avut probleme la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție. Veştile sunt şi mai proaste pentru că patru dintre vehiculele controlate au prezentat pericol iminent de accident. 

Lucrurile nu se opresc aici. Arădenii s-au dovedit a fi inventivi. Astfel câţiva dintre aceştia au fost prinşi cu ITP fals, expirat sau anulat.
În prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 84 de amenzi contravenționale, au fost retrase 85 de certificate de înmatriculare și au fost reținute două permise de conducere.

Conducătorii auto care au rămas fără certificatele de înmatriculare le pot redobândi numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţa RAR Arad.

Situaţia este îngrijorătoare la nivel naţional. În primele şase luni ale anului 2019, nu mai puţin de 33.508 vehicule au fost verificate. Aproape jumătate dintre acestea, respectiv 45,47 la sută au fost neconforme. Din totalul maşinilor controlate în toată ţara, peste 1.700 au prezentat pericol iminent de accidente.