Marșul tăcerii - miercuri 15 mai, ora 19.00
13.05.2019

Bicicliştii din mai multe oraşe ale României sunt invitaţi să participe miercuri, 15 mai, de la ora 19:00, la o acţiune de comemorare a victimelor din trafic.

Evenimentul, intitulat "Marşul Tăcerii", se află la cea de-a XVI-a ediţie la nivel internaţional.

Aradul s-a alăturat acestei comemorări pe două roţi, în 2018.

"Marşul Tăcerii" este organizat în fiecare an, în cea de-a 3 zi de miercuri din luna mai.

Participanţilor li se recomandă să fie îmbrăcaţi în alb, iar plimbarea să se realizeze într-un ritm lent şi în tăcere.

Traseul parcurs va fi: Piaţa Avram Iancu - Pista de Biciclete Malul Mureşului - Maranata - B-Dul Nicolae Titulescu - Podgoria - UTA (pe pista de biciclete) - înapoi Podgoria  - Piaţa Avram Iancu.

În 2019 se împlinesc 16 ani de când "Marșul Tăcerii" a avut loc pentru prima data în White Rock Lake din Dallas (USA), la inițiativa lui Chris Phelan, ca un marș de comemorare a victimelor pe două roți în trafic.

Marșul este organizat în fiecare an în cea de-a treia zi de miercuri din luna mai. Ora de plecare este aceeași în fiecare țară, ora 19.00, în acest mod realizându-se practic un marș continuu, întins peste toate fusele orare de pe glob.

Plimbarea se realizează într-un ritm lent și în tăcere. Regula de bază a acestui marș este liniștea. Fără claxoane, fără niciun fel de sunet decât dacă este absolut necesar. TĂCEREA este cea care va însoți acest marș al bicicliștilor.

Se recomandă respectarea normelor rutiere în vigoare.

Deplasarea se va face în condiţii de trafic, în coloană, pe pista de biciclete!