Marfă contrafăcută confiscată şi dosare penale pentru doi bucureșteni
22.09.2021

Doi bucureșteni care ofereau spre comercializare, la prețuri reduse, haine inscripționate cu numele unor mărci consacrate, s-au ales cu dosare penale și marfa confiscată 

Un echipaj de Jandarmerie a depistat doi bărbați, cu vârste de 42 respectiv 45 de ani din București, care ofereau spre comercializare direct din portbagajul unui autoturism, haine inscripționate cu numele unor mărci înregistrate. 

Cei doi se aflau într-o parcare de pe o stradă din centrul municipiului Arad, iar la vederea jandarmilor, au încuiat autoturismul și au încercat să se îndepărteze, fiind însă interceptați.

În urma verificărilor efectuate au fost descoperite, atât în portbagajul autoturismului cât și pe banchetă, zeci de haine inscripționate cu numele unor mărci înregistrate, în valoare de aproximativ 6.000 lei, pentru care, cei doi bărbați nu au putut prezenta documente justificative, existând suspiciunea că acestea sunt contrafăcute.

Jandarmii au întocmit pe numele bărbaților, actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, conform Legii nr. 84 din 1998, privind mărcile înregistrate și indicațiile geografice.

Obiectele de vestimentație au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost înaintate organelor de cercetare penală, în vederea expertizării, precum și pentru stabilirea prejudiciului cauzat titularilor de drepturi.