Man a înscris un gol și a oferit un assist, însă România nu a reușit să învingă în Israel!
29.03.2022

Naționala de seniori a României a remizat, 2-2, în amicalul disputat la Netanya cu naționala Israelului. Arădeanul Dennis Man, care a evoluat cu numărul 10 pe tricou, a fost cel mai bun om al tricolorilor: a oferit o centrare perfectă la primul gol, înscris de Cicâldău în minutul 10 și a majorat diferența în minutul 23, când l-a învins pe portarul advers după o pasă excelentă primită de la Chiricheș.

Scorul de 0-2 s-a păstrat până la pauză, dar cu toate acestea, „tricolorii” nu au reușit să obțină prima victorie sub comanda lui Edward Iordănescu. Dabbur a marcat de două ori în repriza a doua pentru gazde și a stabilit scorul final, 2-2. 

„M-am simțit bine, pe final am resimțit puțin faptul că am stat câteva zile bolnav. Într-un final, mă bucur că am avut 90 de minute pe teren și am dat cât am putut în această seară să ajut echipa. Este un sentiment plăcut când marchezi la națională. În primul rând, când vii la națională și îmbraci acest tricou este ceva frumos, iar dacă reușești și să înscrii este mult mai frumos. Mister a venit cu încredere în noi, ne-a spus de la început că are încredere în noi, de aceea este aici. Noi îl susținem și suntem fericiți să îl avem aici. Numărul 10 este un tricou foarte important pentru echipa națională, sunt conștient de acest lucru, dar pentru mine contează mai mult emblema din fața lui decât ce scrie pe spate. Nu știu dacă îl voi păstra, nu sunt genul de jucător să țin de un număr. 98 este numărul meu, am început cu el la UTA Arad și am continuat cu el. Vedem ce va fi în viitor. Cred că putem spera la o calificare la EURO 2024. În această seară, chiar dacă nu am reușit să câștigăm, eu zic că per total am făcut o partidă bună, se putea și mai bine, ca de fiecare dată, dar eu zic că am arătat destul de bine.” a declarat Man la finalul partidei. Arădeanul a ratat prima partidă din mandatul lui Iordănescu, amicalul cu Grecia (0-1), din cauza unei viroze.

Următoarele meciuri ale României se vor disputa în luna iunie, când naționala va juca primele patru partide din grupa de Liga Națiunilor.

Tot astăzi, utistul David Miculescu a fost integralist pentru România U21 în meciul amical disputat în Maroc, încheiat 2-2. Fotbalistul UTA-ei a recuperat balonul la faza primului gol, înscris de Dragoș Albu. Elevii lui Florin Bratu au condus cu 1-0 la pauză, dar africanii au întors scorul în repriza a doua. Ultimul cuvânt le-a aparținut însă tot „tricolorilor mici”, care au egalat prin Birligea.

FOTO: ProSport