Man a deschis scorul în victoria României din Liechtenstein, însă „tricolorii” ratează barajul pentru Cupa Mondială!
14.11.2021

Dennis Man a înscris primul gol al României în victoria cu 2-0 din Liechtenstein, în ultima partidă din grupa de calificare pentru Cupa Mondială din 2022. Arădeanul a punctat în minutul 8, cu un șut din gura porții, după ce Adrian Rus a deviat lovitura de colț executată de Stanciu.


Reușita lui Man a fost singura a „tricolorilor” din prima repriză, deși elevii lui Rădoi au mai ratat câteva ocazii importante, inclusiv un penalty, executat însă foarte slab, pe lângă poartă, de Nicolae Stanciu.


Și în partea secundă România a dominat în permanență, însă desprinderea a venit târziu, în minutul 87. Nicușor Bancu a reușit primul său gol la naţională cu un şut superb din afara careului. Pe final, Mirel Rădoi l-a introdus pe teren pe Enes Sali, care, la vârsta de 15 ani și 264 de zile, a devenit cel mai tânăr jucător din istoria naționalei României.


Din păcate, succesul României de la Vaduz nu a fost de ajuns, deoarece „tricolorii” aveau nevoie și de un rezultat favorabil în partida Macedonia de Nord - Islanda pentru a se califica la baraj. Disputa de la Skopje s-a încheiat însă cu scorul de 3-1 pentru gazde, care încheie grupa cu un punct deasupra României și vor participa în martie la baraj.


Formații: 


Liechtenstein: B. Buchel - S. Wolfinger (Yildiz 82), Grunenfelder, Frommelt, Goppel, Spirig - Meier (D. Kaufman 71), Sele (M. Buchel 82), Hasler - N. Frick (Kardesoglu 63), Y. Frick (F. Wolfinger 71).  Rezerve neutilizate: Majer, Lo Russo, Brandle, Kaufmann, Kollmann. Selecționer: Martin Stocklasa 

România: Niță - Manea, Rus, Burcă, Bancu - Stanciu (Maxim 63), Nedelcu, Moruțan (Cicâldău 73) - Man (I. Hagi 74), Pușcaș (Alibec 63), Ivan (Sali 85). Rezerve: A. Vlad, Moldovan, Ghiță, Toșca, Nedelcearu, R. Marin, F. Tănase. Selecționer: Mirel Rădoi 

FOTO: sport.ro