Luna europeană a securității cibernetice
05.11.2021

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a fost co-organizator al unui Cerc de Comunicări Ştiinţifice.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea „Agora” din Oradea, au marcat Luna europeană a securităţii cibernetice printr-un eveniment online la care au luat parte specialiști din domeniul securității informației, reprezentanţi ai Inspectoratelor Școlare Județene din Arad și Bihor, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, studenți și masteranzi. Totul sub genericul: „Uniţi pentru sporirea securităţii cibernetice la nivel european” – tema Cercului de Comunicări Ştiinţifice.

Activitățile au fost deschise prin cuvântul de salut al rectorului Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, urmat de intervenția d-lui conf. univ. dr. Cristian Benţe, prorector al instituției și specialist în sfera relațiilor internaționale.

În intervenţia sa, conf. univ. dr. Speranța Milancovici, decanul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport din cadrul UVVG, a subliniat faptul că inițiativa organizării acestei sesiuni de informare și de dezbatere pe teme conexe securității mediului virtual s-a născut în urma unor colaborări deja consacrate, pe care universitatea arădeană o are cu actori ai domeniului.

Echipa de lucru i-a reunit pe asist. Univ. drd. ing. George-Marius Șinca, asist. univ. drd. Constantin-Marius Arădan, asist. univ. drd. Ștefan Iaroslav Daniel și col.(r), asist. univ. drd. Adrian Toma, fiecare dintre aceștia practicieni cu certă experiență în domeniul securității în general, și a celei cibernetice, în special. Acestora li s-au alăturat specialiști de la Academia de Studii Economice din București, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Centrul Multifuncțional de Pregătire Schengen din Ploiești.

Cercul de Comunicări Științifice s-a concentrat, în mod deosebit, pe creșterea gradului de conștientizare a participanților și a dezvoltării culturii de securitate cibernetică a acestora, prin expunerea unor exemple concrete și tematici specifice domeniului.