Lumina Sfântă a ajuns la Arad
19.04.2020
Lumina Sfântă a fost adusă la Arad, la catedrala Arhiepiscopală Sfânta Treime de către un reprezentant al Arhiepiscopiei Aradului, care a preluat-o de pe Aeroportul Internațional Timișoara.
Dacă în anii trecuți, momentul atragea mulți oameni, iar pe platoul din fața catedralei din centrul Aradului se aflau zeci de preoţi, în frunte cu Înalt Prea Sfințitul părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, dar și primarul Aradului, primari din județ, președintele Consiliului Județean și alte oficialități, acum, din cauza măsurilor de limitare a circulației, în fața catedralei s-a aflat doar Înalt Prea Sfințitul Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, alături de 2 preoți. Inspectorul bisericesc Arhidiacon Dr. Tiberiu Ardelean și eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale, Pr. Simion Mladin.
Cu toții au purtat măști de protecție și mănuși pe mâini, iar între cei 3 reprezentanți ai bisericii s-a păstrat distanța socială cerută de legile în vigoare.
Arhiepiscopul Aradului, Dr. Timotei Seviciu, a preluat Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim şi, respctând distanța socială, a împărţit-o apoi tuturor celor 4 protopiate, care au dus-o în bisericile din judeţ.
Lumina Sfântă a ajuns în aproape toate bisericile ortodoxe din tot judeţul Arad, iar apoi, credincioşii au primit lumina acasă de la parohiile din care fac parte. Acesta este al 10-lea an în care lumina sfântă ajunge şi la Arad direct de la Ierusalim.