Lucrările avansează la Spitalul de Oncologie din Arad
13.10.2021

Lucrările de construire și amenajare a noului Spital de Oncologie de pe strada Vincențiu Babeș, din municipiul Arad, au ajuns la un stadiu avansat și în interiorul, și în exteriorul imobilului.

Pe exterior se lucrează la fațadă, la încadramentul ferestrelor și la elementele de detaliu, readucându-se decorațiunile exterioare la starea inițială. Astfel, prin clădirea noului Spital de Oncologie, Consiliul Județean Arad redă orașului una dintre frumoasele sale bijuterii arhitecturale.

Pe interior, au fost realizate compartimentările la parter și la etaj, au fost finisate tavanele și au fost montați pereții-cortină.

''Față de clădirea originală, am adăugat scări exterioare antiincendiu, lifturi și am refăcut compartimentările, ca ele să corespundă normativelor actuale. Spitalul de Oncologie este o investiție importantă pentru județul Arad, fiindcă incidența îmbolnăvirilor de cancer este foarte mare, iar pacienții nu au fost până acum tratați într-un spațiu corespunzător. Imi doresc ca din programele naționale de investiții să cumpărăm aparatura modernă'' a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.