Locomotivă în flăcări
23.08.2021

O ocomotivă a luat foc, în mers, în zorii zilei, pe o cale ferată din județul Arad, incident care a dat peste cap tot traficul feroviar din zonă. Mai multe trenuri au avut întarzieri de sute de minute, spre disperarea călătorilor. Unul dintre ei a recurs la un protest extrem urcându-se pe unul dintre vagoane în speranța că va grăbi punerea in mișcare a trenului.

Incendiul care a mistuit locomotiva a dat peste cap atât traficul feroviar din zona cât și lucrarile de la infrastructură care se realizează în aceatsă perioada in zona localității Zam. Trenul pereche ce leaga Timisoara de Arad a avut 220 minute de intarziere, în jurul orei 9, iar rapidul Viena Bucuresti a fost oprit in câmp. Supărat ca stă de ore bune in câmp ,unul dintre călători a urcat pe vagon. Trenul fusese scos de sub tensiune, altfel s-ar fi putut intampla o tragedie.

Circulatia trenurilor a revenit la normal, în zonă, la ora 10.30,  după mai bine de cinci ore de la incendiu.

Știrea inițială. O locomotivă a luat foc, în această dimineață, între Arad și Șagu. Un echipaj de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență se află la fața locului, primele informații arătând că nu există victime fiind vorba doar de pagube materiale. În cele 2 vagoane InterRegio erau 30 de călatori care s-au autoevacuat în siguranța si au fost preluați de un alt tren  si transportati  la Timișoara. Circulația feroviară este oprită  între Arad și Timișoara pentru că este o singură linie electrificată.

Mai multe trenuri așteaptă eliberarea liniei de cale ferată inclusiv trenul Viena-București.