Liste de aşteptare pentru etapa a-3-a de vaccinare
02.03.2021

Începând cu data de 15 martie vor fi deschise listele de așteptare pentru etapa a 3 a de imunizare a populatiei.

În etapa a treia de vaccinare, au prioritate operatori economici din domenii precum industria extractivă și prelucrătoare, hoteluri și restaurante, lucrătorii din coafura întreținere corporală și alte activități de înfrumusețare, persoane care asigură infrastructura de comunicații, bibliotecari si deținuți.

Inceperea vaccinarii efective pentru a 3 a categorie se va face după jumătatea lunii aprilie. Până atunci, persoanele se vor putea înscrie pe listele de așteptare, care vor fi prioritizate pentru cele vulnerabile.
Sunt peste 1 milion de persoane care au cont în platformă și nu au avut un loc la vaccin. Este vorba despre cetateni eligibili pentru etapa a doua. Transferul lor către lista de așteptare nu se face automat astfel ca vor trebui să opteze pentru lista de așteptare dintr-un centru.


Pentru etapa a -3-a, modalitatea de înscriere a persoanelor în platformă rămâne similară. Fiecare persoană se va programa prin alegerea unui centru. În momentul în care în respectivul centru de vaccinare vor fi locuri disponibile, persoana va fi notificată prin SMS și email și va avea acel loc liber pentru 24 de ore timp în care va confirma programarea. Platforma va notifica în primul rând persoanele de pe lista de așteptare.


Cele mai multe vaccinuri vor fi de la BioNTech/Pfizer urmate de AstraZeneca și Moderna.

Distribuirea vaccinurilor pe centre va fi în funcție de structura populației pe categorii de vârstă .