Consilierii județeni au aprobat organizarea a opt linii de gardă la domiciliu la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. La solicitarea conducerii spitalului, în vederea asigurării asistenței medicale în afara programului de muncă în secțiile în care nu este organizată linie de gardă, s-a aprobat organizarea a opt linii de gardă la domiciliu, proprii secției/compartimentului/serviciului care au minim doi medici angajați, respectiv:
- Compartiment Clinic Oftalmologie
- Secția clinică Urologie
- Secția Clinică Hematologie
- Compartiment Chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă și arși
- Compartiment Neurochirurgie
- Compartiment Chirurgie Toracică
- Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală
- Compartiment Îngrijiri Paliative Ghioroc
„Înființarea liniilor de gardă la domiciliu a fost motivată prin necesitatea de a degreva cele 25 de linii de gardă existente în spital, care asigurau asistență medicală atât în specialitatea pentru care au fost organizate, dar și pentru secțiile și compartimentele fără linie de gardă proprie în specialitate”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Programarea gărzii la domiciliu, afișarea, modul de solicitare medic de gardă, modul de anunțare și de consemnare în registrul de solicitări gardă la domiciliu se reglementează conform procedurilor operaționale revizuite.
In cadrul Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad sunt aprobate 25 de linii de gardă destinate, astfel: • 21 linii de gardă destinate secțiilor și compartimentelor cu paturi; • 2 linii de gardă destinate Laboratorului clinic de analize medicale și Laboratorului clinic de radiologiei și imagistică medicală; • 2 linii de gardă destinate UPU-SMURD și UPU-Punct de lucru Sântana.
Consiliul Județean Arad a aprobat modificarea indicatorilor tehnico-economici actualizați ai obiectivului de investiție „Secţie de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, municipiul Arad, str. Vicenţiu Babeş, nr. 11-13″. Modificarea indicatorilor tehnico-economici, a fost necesară în urma actualizării, de către proiectant, a devizului general.
Conform devizului, valoarea totală a investiției a scăzut de la 12.126.774,86 de lei cu TVA, la 12.063.861,01 lei cu TV A din care, valoarea finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală este de 11.611.016,04 lei cu TVA de lei, iar restul de 452.844,97 lei cu TVA lei va fi asigurat din bani de la bugetul Județului Arad.
Clădirea în care va funcționa Secția de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad are regim de înălțime și va avea o capacitate de 53 de paturi, după cum urmează: - 50 de paturi pentru spitalizare zi și noapte - 3 paturi spitalizare de zi - 17 fotolii. După finalizarea lucrărilor, în acest imobil se vor asigura servicii medicale în regim de ambulatoriu, spitalizare continuă și spitalizare de zi. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.