Licitaţia pentru casa lui Ştefan Cicio Pop a fost anulată
20.01.2022

Primăria Arad a anulat licitaţia prin care urma să fie vândută, în 28 ianuarie, casa lui Ştefan Cicio Pop, după ce proprietarii şi-au achitat integral datoriile către bugetul local.

Administraţia locală a anunţat că are intenţia de a cumpăra fosta casă a lui Ştefan Cicio Pop, care este monument istoric.

În urmă cu două zile, consilierii locali municipali au votat pentru exercitarea dreptului de preemţiune în vederea cumpărării casei lui Ştefan Cicio Pop, unul dintre corifeii arădeni ai Marii Uniri.

Iniţial, casa a fost scoasă la licitaţie de Direcţia Venituri a Primăriei, din cauza datoriilor acumulate la bugetul local. 

Prima licitaţie a fost programată să aibă loc pe 28 ianuarie, preţul de pornire fiind de 1.080.000 lei fără TVA.

Potrivit municipalităţii, „licitaţia nu mai are obiect“ pentru că proprietarii casei, care locuiesc în Italia, au achitat datoriile acumulate pe mai mulţi ani din impozite şi taxe locale.

Casa a aparţinut lui Ştefan Cicio Pop, unul dintre corifeii Marii Uniri de la 1918, şi a servit, în toamna anului 1918, drept sediu al Consiliului Naţional Român Central.

Imobilul, situat în zona ultra-centrală a municipiului Arad, pe strada care poartă chiar numele lui Ştefan Cicio Pop, are un teren de 544 metri pătraţi şi o casă de 438,38 metri pătraţi.