Laszlo Balint nu mai este antrenorul UTA-ei! „Este un moment pe care nu ni-l doream să se întâmple acum”
31.01.2022

Laszlo Balint nu mai este antrenorul UTA-ei! Conducerea clubului arădean a anunțat oficial despărțirea de tehnician luni după-amiază. Alături de el, au părăsit echipa și secunzii Cezar Zanfir și Alin Pînzaru, antrenorul cu portarii Gabriel Vasiliu și preparatorul fizic Alexandru Radu.


„Clubul UTA anunță încetarea raporturilor contractuale cu antrenorul Laszlo Balint. Despărițirea s-a oficializat de comun acord și la solicitarea antrenorului. Este un moment pe care nu ni-l doream să se întâmple acum și mai ales în acest mod. Țelul nostru comun ar fi trebuit să facă această călătorie împreună mult mai lungă. Din păcate fotbalul este un fenomen imprevizibil și de multe ori nedrept, aduncându-ne în situația ca uneori să alegem tratamente dureroase pentru a preîntâmpina o acutizare a bolii. Pentru UTA, Laszlo Balint va rămâne antrenorul alături de care am reușit promovarea și apoi consolidarea în prima ligă. Nu vom uita niciodată faptul că la venirea sa la Arad, echipa nu avea nicio perspectivă de promovare iar atmosfera din jurul ei devenise una de resemnare și chiar dezinteres. Priceperea sa tactică, ambiția și mentalitatea sa de învingător ne-au transformat în doar câteva săptămâni într-o forță a campionatului, ne-au readus în prim planul fotbalului românesc dar mai ales a reaprins scânteia spiritului utist. Despărțirea noastră este un sacrificiu făcut de ambele părți tocmai pentru a nu periclita rezultatul muncii sale. Însă continuăm să avem încredere în calitatea profesională și umană a lui Laszlo Balint așa cum nu ne îndoim că și UTA va rămâne un reper important în cariera sa de antrenor, inclusiv din punct de vedere sentimental. Îi dorim mult succes pe mai departe și îi mulțumim pentru toată munca sa la UTA!” a fost mesajul clubului arădean.


Balint a preluat-o pe UTA în vara lui 2019, după ce a impresionat la nivelul diviziei secunde, pe banca unor echipe precum Academica Clinceni, Sportul Snagov sau Metaloglobus București. În primul său sezon, arădenii au revenit în Liga 1 după 12 ani, ocupând prima poziție la finalul play-off-ului de promovare. 


În stagiunea precedentă, „roș-albii” au obținut sub comanda sa cea mai bună clasare din ultimii 46 de ani în prima divizie, locul 8, din postura de echipă nou-promovată. 


După primele 23 de etape ale noului sezon, arădenii ocupă poziția a zecea, cu 28 de puncte. După un început bun, atât din punct de vedere al rezultatelor, cât și al jocului, utiștii s-au aflat chiar și pe podium, însă în acest moment trec printr-o serie dezastruoasă, cu zece meciuri la rând fără succes. 


În cele 97 de partide pe banca UTA-ei în toate competițiile, Balint are un bilanț de 39 de victorii, 28 de egaluri și 30 de înfrângeri.


Tehnicianul a oferit și primele cuvinte după despărțirea oficială, prin intermediul unei rețele de socializare: Viața poate fi foarte ciudată, uneori... Ne pune în situații în care suntem obligați să luăm decizii grele, foarte dureroase... În acest moment, și în această situație, pentru binele echipei și al băieților, cea mai înțeleaptă decizie este ca, începând de azi, să nu mai fiu antrenorul echipei... Îi sunt recunoscător domnului Meszar pentru că mi-a acordat onoarea de a antrena o echipă legendară... Îi mulțumesc pentru încrederea pe care a investit-o în mine! De asemenea, mulțumesc tuturor persoanelor din structura clubului, cu care am colaborat extraordinar în toată această perioadă.


Recunoștința, aprecierile și respectul meu se îndreaptă și către suporteri! Vreau să îi asigur că am dat tot ce am avut eu mai bun, am investit fiecare strop de energie aici, și am pus tot sufletul și dedicația mea în munca pe care am făcut-o la club! Spiritul utist este unic, sunt mândru și recunoscător că am făcut parte din familia utistă ca antrenor, cu siguranță voi rămâne pe viață un fan al echipei! Le mulțumesc jucătorilor, sunt profesioniști desăvârșiți și caractere deosebite! Au muncit enorm și, din păcate, au obținut mult mai puține puncte decât ar fi meritat. Dar să aveți încredere în ei în continuare, vor arăta că sunt cea mai valoroasă echipă și că poartă cu mândrie acest tricou!

Voi prețui toată viața mea fiecare moment pe care l-am trăit la Arad în ultimii doi ani și jumătate! Au fost momente bune, momente mai puțin bune, însă toate au fost experiențe prețioase pentru mine și mă bucur când privesc în urmă și văd câte s-au realizat în această perioadă! Aradul mi-a oferit multe... Am prieteni aici, oameni dragi mie, care înseamnă mult pentru mine! Rămân același Gyuszi pentru toți! Fortza UTA!!!!!!”


Rămâne de văzut ce soluție va găsi conducerea arădenilor pentru înlocuirea sa, printre variantele existente numărându-se Leo Grozavu, Ilie Poenaru, Mihai Teja sau Laurențiu Roșu. Cât despre Balint, în presa națională au apărut zvonuri în legătură cu șansele sale de a prelua banca Rapidului.