Laszlo Balint a cerut conducerii UTA-ei să dispute meciurile de pe teren propriu în alt oraș! „Cred că ar fi util pentru noi”
01.02.2023

Odată cu sosirea iernii, problemele cu gazonul de pe Arena „Francisc Neuman” s-au înrăutățit din nou. După meciul cu Rapid din decembrie, LPF a somat clubul arădean să îmbunătățească starea suprafeței de joc, iar în această pauză competițională au fost înlocuiți peste 900 de metri pătrați de gazon. Totuși, terenul de joc a arătat destul de rău la partida cu CS Mioveni de sâmbătă, iar în acest context apare posibilitatea ca „roș-albii” să dispute meciurile de pe teren propriu în alt oraş, aspect confirmat de Laszlo Balint.

„Am sugerat acest lucru conducerii noastre, mai departe sunt aspecte care nu țin de mine. Cred că înțelege toată lumea că și pentru noi este o frustrare foarte mare să jucăm pe un asemenea gazon. Nu este nici un fel de scuză, nici un alibi, dar trebuie să înțeleagă toată lumea că este foarte frustrant pentru jucători să nu poată să joace din prima, să nu poată să centreze din prima, să fie nevoiți să își așeze mingea o dată, de două ori, până să dea la poartă. Sunt foarte multe aspecte, pe lângă cel fizic, pentru că doar să alergi pe un asemenea teren implică o uzură foarte mare. În momentul în care vin echipe care speculează o superficialitate de-a noastră în apărare și deschid scorul, ne este foarte greu să revenim pe un asemenea gazon. Nu știu care sunt variantele, eu am transmis acest lucru, cred că ar fi util pentru noi să găsim o variantă. Noi avem nevoie de suporteri tot timpul și s-a demonstrat acest lucru și când s-a jucat la Șiria și când s-a jucat pe Motorul. Suporterii au fost alături de echipă mereu și sunt convins că și acum vor fi alături de echipă. Criticile  și reproșurile venite în direcția noastră sunt perfect îndreptățite, dar, până la urmă în acest moment singurul lucru pe care îl putem face cu toții este să rămânem puternici și să credem cu toții că la sfârșitul acestei lupte vom sta cu fruntea sus și vom fi mulțumiți de îndeplinirea obiectivului.” a declarat antrenorul UTA-ei.

Autoritățile locale arădene au în plan înlocuirea completă a gazonului de pe Arena „Francisc Neuman”, iar lucrările vor începe în această vară.