Lansarea Caravanei de Sănătate de către Crucea Roșie
14.10.2024

Servicii medicale gratuite în Târnova 

Astăzi, în fața Consiliului Județean Arad, a avut loc lansarea oficială a Caravanei de Sănătate, un proiect desfășurat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România în parteneriat cu Crucea Roșie Franceză. Această caravană va oferi servicii medicale gratuite și de calitate în localitatea Târnova, extinzându-se și în satele și comunele învecinate, până pe 1 noiembrie.


Implicarea voluntarilor și partenerilor locali Proiectul se va baza pe sprijinul a 55 de voluntari dedicați, împreună cu partenerii locali, inclusiv dr. Samuel Dragoș, președintele filialei Arad a Crucii Roșii, primarul comunei Târnova și elevii de la o școală postliceală sanitară. Aceștia vor contribui la organizarea și desfășurarea activităților medicale oferite.


Mesajele oficialilor 

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a salutat inițiativa și a subliniat importanța acestui proiect pentru comunitate. De asemenea, a criticat lipsa de implicare a autorităților naționale în campaniile de prevenție, evidențiind nevoia de susținere și colaborare pentru îmbunătățirea sănătății publice.