Lansare de Carte la Biblioteca „Alexandru D. Xenopol” Arad: „Memoria pașilor” de Gabriela Baddour
12.07.2024

Joi, 18 iulie 2024, începând cu ora 18:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, în colaborare cu Centrul Cultural Județean Arad, va găzdui lansarea volumului „Memoria pașilor”, semnat de Gabriela Baddour, o scriitoare de limbă română stabilită în Betleem din anul 1988.


Despre Volumul „Memoria pașilor”

„Memoria pașilor” este o lucrare introspectivă, scrisă în ultimele șase luni, care reflectă profundele experiențe de viață ale autoarei. Este un jurnal personal și o introspecție literară care completează un curriculum bogat al unei scriitoare talentate și sensibile. Gabriela Baddour are studii filologice în România și studii de arte la Glasgow, Anglia.


Cariera Literară a Gabrielei Baddour

Gabriela Baddour a început să scrie poezii încă din școala generală, debutând în ziarul arădean „Flacăra roșie”. Prima sa carte, „Desfrunzirea de taină”, a fost publicată în 1982, la editura Litera din București. Ulterior, a publicat în cotidianul „Ultima oră” și în revista „Orient Express” din Israel. În 1999, a semnat volumul-caiet de literatură „Aș vrea să ningă”.

După terminarea Colegiului Biblic din Betleem în 2015, a publicat cartea „Pelerin în Țara Sfântă”, care a fost tipărită în trei ediții revizuite (2017, 2019, 2022). În 2021, poeziile adunate în decursul a 40 de ani au fost publicate în volumul „Iubirea pur și simplu”, lansat în Grădina de Lectură a Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol” Arad.


Lansarea „Memoria pașilor”

Evenimentul de lansare a volumului „Memoria pașilor” va avea loc în Grădina de Lectură a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad. Volumul va fi prezentat de prof. dr. Șimonca-Oprița Diana, de la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad, care va aduce o perspectivă erudită și literară evenimentului.

Gabriela Baddour, de asemenea ghid turistic, reușește prin proza și poezia ei să îmbine frumosul cu misterul și taina, în acel loc sublim unde realitatea simplă se întâlnește cu divinul, în Țara Sfântă.


Invitație deschisă

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” și Centrul Cultural Județean Arad vă invită să participați la acest eveniment special, unde vom celebra nu doar lansarea unei noi cărți, ci și o poveste de suflet împărtășită de autoare. Vă așteptăm cu drag la lansarea volumului „Memoria pașilor” pe 18 iulie 2024, de la ora 18:00.