La decizia LPF şi CNSU
25.08.2020

Declaraţia directorului DSP Arad, Horea Timiş, făcută în cadrul emisiunii de la Radio Arad, nu a rămas fără ecou. Mai exact, acesta a declarat că cei de la UTA Arad ar putea găzdui 500 de spectatori, cu condiţia ca cei prezenţi să respecte normele sanitare şi de distanţare fizică.
Reacţia premierului Ludovic Orban nu a întârziat să apară, acesta spunând că, o decizie în acest sens se ia după evaluările de risc epidemiologic. Astfel că, decizia finală se află în mâinile organizatorului competiției, adică Liga Profesionistă de Fotbal, după consultări cu Ministerul Sănătății și cu secretarul de stat Raed Arafat.
Pe cealaltă parte, conducerea clubului şi-a manifestat entuziasmul faţă de iniţiativa DSP Arad, însă spune că decizia finală le aparţine celor de la Liga Profesionistă de Fotbal, după consultarea cu Ministerul Sănătăţii.
Premierului Ludovic Orban a mai declarat că o decizie privind reluarea meciurilor cu spectatori nu poate fi luată la nivel local. Totuși, Orban a lăsat o portiță deschisă și a spus că în cazul în care într-o localitate nu vor exista cazuri de coronavirus, atunci se vor putea organiza meciuri cu spectatori.