Juan Pablo Passaglia este noul mijlocaș al UTA-ei!
15.06.2021

UTA a prezentat în această seară cea de-a patra achiziție a verii: mijlocașul argentinian Juan Pablo Passaglia, component al Politehnicii Iași în ultimele două sezoane. Crescut de River Plate și Villarreal, Passaglia a evoluat pentru San Martin, Defensores Belgrano, Juventud UU, Chaco For Ever, Talleres și Barracas Central în țara natală, dar și în Chile pentru Universidad de Chile, La Serena și Barnechea. În cele două sezoane petrecute la Iași, mijlocașul a strâns 75 de partide în toate competițiile, în care a marcat 9 goluri și a oferit 8 pase de gol. Passaglia s-a aflat pe lista marcatorilor chiar la victoria din play-out a Iașiului, 2-1 pe „Francisc Neuman”, când l-a învins pe Iacob cu o execuție din lovitură liberă. 

„Sunt foarte fericit să fiu aici, UTA e o echipă mare, importanta în istoria fotbalului românesc. Sper să avem un an bun, promit că voi da 100% în fiecare meci. Sper ca voi avea acelasi procentaj pe acest stadion, să continui să căștig aici și să marchez. Pot juca oriunde la mijloc, număr 6, număr 8, ceea ce vreau e să am mingea la picior, atunci mă simt cel mai confortabil” a declarat fotbalistul argentinian.

Antrenorul Laszlo Balint a vorbit și el despre noua achiziție a UTA-ei:  „Mă bucur că reusim să îl înregimentăm pe Juan, aveam nevoie de un astfel de mijlocas. El s-a descris foarte bine, îi place mingea, jocul de posesie, are abilitatea și tehnica necesară a face bine momentul posesiei. Sunt convins că va fi un câștig important pentru noi și pentru ceea ce ne dorim în sezonul următor. Este un avantaj și faptul că e stângaci, în momentul în care există la mijloc și un stângaci poate reprezenta un avantaj, dar nu decisiv. ”