Joseph Godwin, decisiv la debutul în tricoul „roș-alb”: UTA - Vojvodina Novi Sad 2-1
20.11.2022

UTA a învins-o pe Vojvodina Novi Sad cu 2-1 în amicalul disputat astăzi pe Stadionul „Otto Grefner” din Șiria, toate cele trei goluri fiind înscrise în partea secundă.

Intrat la pauză, nigerianul Joseph Godwin a lăsat o impresie pozitivă în primul său meci la UTA. În minutul 51, acesta a deschis scorul, cu un șut din interiorul careului, după o fază la care au mai contribuit Dobrescu și Jobello. După opt minute, Godwin a fost faultat în careu de Traore și a părăsit terenul accidentat, dar Idriz Batha a reușit să înscrie de la punctul cu var și a făcut 2-0. Sârbii au redus din diferență prin Topic, care a marcat cu un șut frumos de la aproape 30 de metri, iar mai apoi au pus presiune în căutarea golului egalizator, dar tabela nu s-a mai modificat. 

„Vojvodina a fost un adversar foarte bun, eu chiar mă bucur că am jucat împotriva locului 5 din Serbia, o echipă foarte bună, foarte bine organizată, foarte arțăgoasă. Am reușit să controlăm în mare parte meciul, am reușit să ne atingem obiectivele propuse atât pe momentul de posesie, cât și pe momentul de non posesie. Chiar discutam la pauză cu băieții și  cel puțin în prima repriză n-am avut absolut nici un fel de probleme. Am reacționat foarte bine pe contrapresing, cu dezvoltare de atac pozițional. E adevărat, nu am reușit să concretizăm așa cum ne doream, dar în repriza a doua au venit și golurile. Chiar dacă este un amical, ne-am propus victoria, pentru că este o regulă general valabilă în fotbal, dar și în alte sporturi. Victoria aduce starea de spirit necesară în cadrul unui colectiv, iar noi chiar avem nevoie să simțim gustul unui succes în perspectiva meciului cu Sepsi. Chiar le-am spus și băieților că principalul obiectiv al acestui meci a fost, practic, procesul de pregătire al meciului cu Sepsi, de peste nici două săptămâni. Scoatem în evidență lucrurile pozitive, pentru că am avut o evoluție bună, curajoasă, cu destul de multe acțiuni bune de atac purtate în viteză. Repet, procentajul de eficiență nu a fost chiar cel pe care ni l-am propus, dar și din punct de vedere defensiv am făcut anumite progrese” a declarat Laszlo Balint la finalul partidei.

Joseph Godwin a vorbit și el după primele sale minute în tricoul UTA-ei: „Mi-ar fi plăcut să termin meciul pe teren, dar a trebuit să ies. Mă simt bine, obiectivul meu a fost să ajut echipa să câștige astăzi, a fost un sentiment foarte plăcut, sunt foarte fericit că am învins. Nu e o accidentare serioasă, voi putea să mă antrenez în următoarele zile. Bineînțeles că vreau să joc și în campionat, de asta am venit la UTA, să ajut echipa să fie competitivă în campionat. Iubesc echipa și antrenorul, coechipierii mei sunt niște oameni foarte buni, de când am venit aici mi-au oferit afecțiune și prietenie, iar domnul Balint este un om bun, mă ajută să mă dezvolt și să devin un jucător mai bun, mă simt bine aici.”

Formații: 

UTA: Balauru – Abeid (46 Maxim), Erico (10 Hoxhallari), Benga, Șteau (46 Dobrescu)) – Matei, Batha – Stahl, Ubbink (46 Negoescu), Otele (46 Jobello) – Keșeru (46 Godwin, 66 Șteau). Antrenor: Laszlo Balint

Vojvodina: Toroman – Lazarevici, Vitas, Topic, Antonijevic – Milosavlievic, Zukic – Cumic, Simic, Zukic – N. Nicolic. Au mai jucat: Puskic, Traore, Bekovic, Bukinac, Kokanovici, Busnic, U. Nicolic, Popovic, Kovacev, Sukacev, Paunovic. Antrenor:  Milan Rastavac

Arbitri: Mircea Ardelean – Casian Băla, Cristian Cășuț