Iustin Cionca a avut o întâlnire cu administrația locală din Beliu
24.07.2020

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a avut astăzi o întâlnire cu administrația locală din Beliu, primarul Emanuel Horhat-Coraș și viceprimarul Ioan Mihoc, pentru a discuta proiectele și strategia de dezvoltare a comunei pentru următorii ani. 

,,Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, este un partener al administrației comunei Beliu, în proiectele de dezvoltare. Împreună lucrăm la proiecte bune, care cresc calitatea vieții locuitorilor din Beliu. Muncim alături de Iustin Cionca pentru un județ dezvoltat, cu oameni mulțumiți.

Am găsit sprijin la Consiliul Județean Arad în vederea pregătirii proiectelor pe care intenționăm să le punem în practică în perioada 2020-2024. Este vorba despre racordarea la canalizare, extinderea rețelei de canalizare, modernizarea centrului civic din Beliu și a pieței agroalimentare, reabilitarea trotuarelor și a șanțurilor, reabilitarea căminelor culturale din Vasile Goldiș și Tăgădău și construirea unei capele la Tăgădău. Sunt proiectele pe care le-am gândit împreună cu locuitorii comunei, proiecte care au facut parte din strategia noastră asumată politic, dar care nu a fost susținută de colegii noștri din PSD. Am găsit sprijin și înțelegere la nivelul Consiliului Județean Arad și suntem convinși că împreună cu președintele Iustin Cionca lucrurile vor merge în direcția pe care ne-o dorim, așa cum ne-au mandatat locuitorii comunei Beliu”, a declarat Emanuel Horhat-Coraș, primarul comunei Beliu. 

,,Consiliul Județean Arad susține proiectele administrației locale din Beliu. Am alocat fonduri pentru încă un obiectiv strategic în această zonă. Este vorba despre DJ793 Cermei – Vasile Goldiș, drum care va intra într-un proces amplu de modernizare, în prezent fiind în stadiul elaborării proiectului tehnic. Este o lucrare pe care o vom continua în următorul mandat și îmi doresc să existe continuitate și o viziune unitară pentru aceste obiective începute”, a completat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Viceprimarul comunei Beliu, Ioan Mihoc, a subliniat faptul că în ultimii patru ani Consiliul Județean Arad a fost partenerul administrației locale din Beliu: ,,Consiliul Județean Arad a alocat bani pentru cofinanțarea tuturor proiectelor majore ale comunei Beliu. Fără acest sprijin nu am fi reușit să construim aceste proiecte importante pentru comunitate: reabilitarea bazei sportive din comuna Beliu, reabilitarea drumului DC9 Tăgădău-Beneşti-Bochia, reabilitarea Liceului Tehnologic Beliu, înfiinţarea canalizării menajere şi a staţiei de epurare, extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă în Beliu, modernizarea străzilor, reabilitarea căminului cultural şi înfiinţarea centrului de zi tip after school, reabilitarea şi modernizarea unității sanitare, construirea capelei în cimitirul Vasile Goldiș sau finanțarea unor activități culturale de tradiție, precum Praznicul de Pită Nouă”.