Ionuț Popa a pierdut ultimul duel al carierei
25.06.2020

Ionut Popa s-a stins din viaţă la secţia ATI a Spitalului Judeţeană din Arad. Fostul technician a pierdut lupta cu boala la vârsta de 67 de ani. Pe 8 iunie, acesta a suferit un stop cardio-respirator şi a fost transportat de urgenţă la spital, acolo unde medicii au reuşit să îl resusciteze.  

În această dimineaţă, în jurul orei 8:00, acesta.  a intrat din nou în stop-cardiorespirator, iar după o oră, a fost declarat decedat.

Născut pe 17 aprilie 1953, Ionuţ Popa le-a pregătit în carieră pe UTA Arad, în mai multe mandate, Bihor Oradea, Jiul Petroşani, CS Mioveni, Şoimii Pâncota, Politehnica Iaşi şi Politehnica Timişoara. Ultimul sezon pe banca tehnică a “Campioanei Provinciei” s-a încheiat brusc, cu o victorie 2-1 în faţa fostei sale echipe ACS Poli Timişoara, succes după care experimentatul technician a fost nevoit să facă un pas în spate din pricina problemelor medicale. 

Un antrenor apreciat în România prin prisma rezultatelor sale, dar şi a carismei, Ionuţ Popa a oferit de-a lungul timpului câteva citate celebre.

“Eu nu vreau să-l aduc pe Messi, cu ce să-l aduc? Cu inima?”

“Nu mă mai duc la piaţă, ca nu-mi mai dau ăia pătrunjel că-s de vină, imi dau din-ăla otrăvit”

“Şeroni are deja calea spre Real Madrid, cursele sale sunt unice în România. A mai făcut şi la Iasi, la Astra, îl ţin pe tuşă că numai curse, curse, curse.”

“Idiot în ghilimele, ca să nu jignesc pe cineva.”

“În urmă cu 7-8 ani chiar eram un bărbat frumos. Aşa, ca un bărbat care avea pojar sau scarlatină.”

Rămas bun, Mister!