Învinși (din nou) de arbitri și ratări: FC U Craiova - UTA 1-0
01.05.2022

UTA se întoarce fără puncte de pe „Ion Oblemenco”, după eșecul cu 0-1 împotriva celor de la FC U Craiova în etapa 7 a play-out-ului din Liga 1. Arădenii au dominat partida și au ratat mai multe ocazii rarisime, în timp ce oltenii au punctat după o gravă greșeală de arbitraj. Bauza a intrat tare asupra lui Balauru, fază la care ar fi trebuit eliminat, însă arbitrul Sorin Costreie a acordat fault în favoarea gazdelor, iar din lovitura liberă rezultată, croatul Dominik Kovacic a reușit să marcheze.


Meciul a început cum nu se putea mai prost pentru arădeni. În primele secunde ale partidei, Batha a trimis greşit o pasă înapoi, Compagno a fost aproape să intercepteze balonul, dar Iacob a ajuns primul la minge, din păcate cu prețul unei accidentări. Goalkeeperul arădenilor nu a putut continua și a fost înlocuit cu Balauru. După un prim sfert de oră dominat de gazde, care a culminat cu un șut al lui Asamoah respins excelent de Balauru, „roș-albii” au preluat controlul partidei. În minutul 22, Ubbink i-a pasat perfect lui Otele, nigerianul a scăpat singur cu Popa, însă a încercat să îl dribleze, iar portarul craiovenilor s-a întins și a prins mingea. Cinci minute mai târziu, Otele a irosit o nouă șansă: Vukcevic a centrat din partea dreaptă, iar nigerianul nu a încercat să înscrie, ci a întors balonul în careu, unde însă nu se afla nici un coechipier. La ultima fază a reprizei, Laukzemis i-a pasat lui Ubbink în partea stângă a careului mic, olandezul a tras la poartă, Popa a deviat în bară, mingea a revenit la căpitanul UTA-ei, care a încercat un nou șut, dar de această dată portarul „alb-albaștrilor” a respins în corner.


Craiovenii au deschis scorul în minutul 50 după o greşeală incredibilă de arbitraj. Balauru a ieşit din poartă pentru a-l bloca pe Bauza, argentinianul l-a călcat pe picior, intrare pentru care putea primi cartonașul roșu, însă „centralul” Costreie a acordat fault în favoarea gazdelor și cartonaș galben pentru portarul UTA-ei. Din lovitura liberă rezultată, Baeten a centrat și Kovacic a deviat balonul în poartă. Miculescu a ratat o ocazie incredibilă de egalare în minutul 60, când a trimis peste poarta goală din poziție ideală, liber la șase metri, după o fază lucrată de Laukzemis și Otele. Pe final, Ionuț Badea i-a oferit debutul internaționalului U17 Rareș Pop, iar tânărul fotbalist a fost aproape de gol în minutul 83, însă șutul său a trecut pe lângă poartă. La ultima fază a meciului, utiștii au cerut penalty după o intrare a lui Kovacic asupra lui Otele în careu, însă Costreie nu a fost de acord. Scor final 1-0 și UTA pierde un nou meci din cauza ratărilor și a greșelilor de arbitraj.


Antrenorul UTA-ei a comentat decizia arbitrului la finalul meciului: „Am avut multe ocazii de gol pe care, dacă le-am fi fructificat, nu ar fi existat pe teren decât o echipă. Din păcate, lucrul acesta nu s-a întâmplat. Peste asta s-a suprapus această lipsă de vedere, de viziune, a centralului. Pare că 1 mai pentru el a fost la propriu, deși ne gândeam că poate fi la figurat. Pare așa că e o situație de neterminare, de nedefinire, la el. Clubul acesta a trecut prin atâtea erori de arbitraj de-a lungul timpului în acest campionat încât mi-e foarte greu să mai explic ceva din acest punct de vedere. Sper să nu existe vreo problemă mare pentru că putea să-i rupă piciorul lui Balauru acolo. Fiind foarte aproape de fază, lucrurile ar fi trebuit să ia o turnură normală, adică aceea de a întoarce acel fault din care Craiovenii au înscris. La faza de la final, e o situație în care Otele lovește mingea, atacul vine târziu, dar sunt mulți specialiști care pot să spună mult mai bine decât o fac eu, eu pot să am doar logica lucrurilor, și asta pentru mine este infailibilă.”


Din fericire, eșecul suferit nu afectează prea mult situația UTA-ei. Arădenii s-au salvat matematic de la retrogradare după remiza de vineri seară dintre Chindia și Rapid, iar obiectivul barajului pentru Conference League era imposibil de atins. Sâmbătă, de la ora 15, „roș-albii” vor juca ultimul meci pe teren propriu din acest sezon, contra celor de la CS Mioveni.


Formații:

FC U Craiova: R. Popa – Negru, D. Kovacic, Paramatti, Huyghebaert – Asamoah (D. Albu 46), V. Achim (Marquet 46) – Baeten (V. Pop 71), Bauza (Bălan 79), Van Durmen – Compagno. Rezerve neutilizate: Mogoșanu – Bușu, Ondaan, Sidibe, A. Albu. Antrenor: Nicolo Napoli

UTA: Fl. Iacob (Balauru 4) – Vukcevic, Benga, Medjimorec, Shlyakov – Ubbink (Dangubic 79), Batha, Vorobjovas (Isac 65) – Miculescu (R. Pop 79), Laukzemis (Matei 65), Otele. Rezerve neutilizate: Baravykas, Pătlăgică, Dima, Hrezdac. Antrenor: Ionuț Badea

Arbitri: Sorin Costreie (Buftea – Ilfov) – Vladimir Urzică (Piatra Neamț) și Ionuț Bobe (București). Rezervă: Bogdan Dumitrache (București).