Investiţii fără utilitate
18.05.2021

Majoritatea centrelor de ifnormare turistică, construite cu 10 ani în urmă, pe banii europenilor, sunt astăzi închise. 3 milioane de euro au fost investite în cele 30 de centre de informare turistică, construite în tot judeţul Arad, mai ales în zone cu potenţial turistic scăzut. Acum, mulţi primari vor să schimbe destinaţia acestora şi să le transforme în grădiniţe sau centre educative pentru copii.

Există însa primari, care îşi doresc să păstreze destinaţia construcţiei, în speranţa că în anii următori, vor apărea şi turişti în comună.
Chiar daca unii primari sunt optimişti ăn ceea ce priveşte viitorul turismului în zonă, localnicii sunt sceptici.
Nici centrul de informare turistică din comuna Vladimirescu nu este deschis. Primarul comunei încearcă să îi dea o altă destinaţie construcţiei.
Cei mai mulţi primari, care au în localitate un astfel de centru, au aşteptat să treacă cinci ani de la finalizarea proiectului, ca să îi poată schimba destinaţia.
Investiţiile de sute de mii de euro arată astăzi deplorabil. Pereţi scorojiţi, tabele electronice vandalizate, într-un cuvânt, o investiţie inutilâ ce nu a făcut decât sa creeze probleme edililor.