Investiţia in RMN a fost amortizată la Spitalul Judeţean Arad
03.03.2021

Un număr de 7340 de RMN-uri au fost realizate cu aparatul cumpărat de Consiliul Judeţean Arad pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență. Având în vedere că aparatul RMN a costat un milion de euro, după trei ani de utilizare, investiția a fost amortizată!
Până la darea în folosință a acestui aparat, pacienții de la Spitalul Județean erau transportați la un centru privat de imagistică, iar investigațiile erau plătite acestui centru privat. Odată cu inaugurarea RMN-ului la Spitalul Județean, pacienții sunt investigați în spita. Mai mult, peste 300 de pacienți au plătit spitalului pentru realizarea RMN-ului, banii constituind sursă de venit pentru unitatea medicală.
"Am cumpărat acest RMN din banii Consiliului Județean, după ce la vremea respectivă Guvernul PSD a luat de la Arad banii pe care inițial Guvernul Cioloș i-a alocat cumpărării aparatului. Faptul că în trei ani au fost realizate aproape 7500 de investigații, pentru care pacienții internați nu au plătit niciun leu, a demonstrat că am avut dreptate a declarat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.
În sistemul privat, o examinare RMN costă aprox. 100-150 euro.
La Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad este gratuit pentru pacienții internați.