Investigaţiile continuă
30.05.2021
Ancheta în cazul omului de afaceri de la Arad care a decedat, sâmbătă dimineața, după ce mașina sa a explodat, a fost preluată complet de anchetatori de la București.
Alături de criminaliști și specialiști în criminalitate organizată și explozivi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, la Arad a sosit și un procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a preluat coordonarea anchetei.
Parchetul General a explicat că a preluat cercetările ca urmare a complexității cauzei dată de gravitatea faptelor și impactul social major. Cercetările vizează comiterea infracţiunii de omor.
Mai multe persoane care locuiesc în zona unde a avut loc explozia au fost deja audiate încă de sâmbătă seara, iar cercetările continuă și duminică. Ancheta beneficiază și de sprijinul Serviciului Român de Informații.
Circa 12 ore a durat cercetarea la fața locului în parcarea din fața unui hipermarket din cartierul Aurel Vlaicu, unde se află şi o cafenea. Mai multe persoane spun că omul de afaceri Ioan Crișan, în vârstă de 66 de ani, obișnuia să bea cafea dimineața la în această zonă.
Apoi anchetatorii au ridicat urmele rămase la fața locului, cadavrul carbonizat al cunoscutului om de afaceri a fost prima probă ridicată de la fața locului. A urmat apoi mașina distrusă complet de explozie. În final, anchetatorii au ridicat mai multe cutii și saci cu probe de dimensiuni mai mici sau mai mari. Adunarea probelor nu a fost o misiune tocmai ușoră, ținând cont că suflul exploziei a împrăștiat bucăți din mașină pe o suprafață de câteva sute de metri pătrați, pe sub celelalte mașini aflate în parcare, pe carosabilul Căii Aurel Vlaicu, un drum extrem de circulat, și chiar în zone cu spații verzi.
Ultimele probe au fost încărcate într-un camion al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.
Toate probele au fost duse la Inspectoratul de Poliție Județean Arad, de unde vor fi duse la Institutul Național de Criminalistică pentru a fi investigate extrem de amănunțit.
Fără a da prea multe informații, anchetatorii au confirmat deja că există un cerc de suspecți, ceea ce înseamnă că fapta în care omul de afaceri a decedat a fost comisă cu intenție.