Întors din Tunisia, unde a ajutat în lupta contra COVID
02.09.2021
Attila Detari, asistent medical în Unitatea Primire Urgențe Arad s-a întors luni din misiunea de ajutorare a personalului medical din Tunisia aflat în luptă cu pandemia COVID-19

Attila a participat timp de 21 de zile la activități medicale pornind de la tratamentul pacienților infectați și până la vaccinarea populației tunisiene, împreună cu colegi din alte părți ale țării.

IPentru Attila nu este prima misiune de sprijin din această pandemie. Anul trecut împreună cu trei medici și un asistent medical din cadrul Unității Primire Urgențe Arad a răspuns ”prezent” la o altă misiune cu participare națională, de această dată în Republica Moldova. ”

Experiența noastă a fost de folos colegilor din Republica Moldova, unde virusul a lovit la câteva luni distanță spus Attila.

La Arad acesta este asistent medical în Unitatea Primire Urgențe, însă îl regăsim și in echipa elicopterului SMURD unde asigură asistență medicală de urgență și transportul în siguranță al pacienților, aflați în stare critică, de pe raza județelor Arad, Caraș-Severin, Timiș și Hunedoara.

Am ales să lucrez și pe elicopter deoarece, în cazul unui accident, spre exemplu, timpii de intervenție ai personalului medical sunt esențiali în salvarea de vieți. Din păcate vedem multe tragedii, în fiecare județ în parte, dar ne bucurăm de fiecare dată când salvăm viața unui om” a mai adaugat Attila Detari. 

 |