Internaționalul muntenegrean Vukcevic și mijlocașul Călin sunt noile achiziții ale UTA-ei
18.06.2021

UTA a prezentat în această seară încă două achiziții. Fundașul dreapta al naționalei Muntenegrului, Marko Vukcevic și mijlocașul central Tudor Călin vor îmbrăca tricoul „roș-alb” din sezonul viitor.

Vukcevic are 28 de ani și a evoluat până acum la Buducnost, Grbalj și FK Podgorica în țara natală, în Slovenia, la Olimpija Ljubljana, în Serbia la Vojvodina, în Croația la Inter Zapresic și în Iran, la FC Paykan. Are șase selecții și o pasă de gol în echipa națională a Muntenegrului. „Sunt foarte fericit să fiu aici la acest club incredibil, am citit puțin despre UTA, este un club mare, cu istorie importantă și fani foarte frumoși. Știu că UTA a mai transferat încă un fundaș dreapta, un internațional lituanian, sunt fericit că am semnat și mă voi bate cu el pentru un loc de titular. Pot juca oriunde în banda dreaptă, dar la bază sunt fundaș dreapta. În ultima perioadă și la club și la națională am jucat fundaș. Sunt aici să mă lupt pentru acest club, vreau să fiu sănătos și să joc bine. Mulțumesc tuturor pentru că am ajuns aici, lui Bogdan Apostu și domnului antrenor. Bineînțeles că vreau să continui să joc bine și să continui la echipa națională. Am urmărit fotbalul românesc, sunt prieten cu Risto Radunovic de la FCSB, suntem colegi la națională, am văzut echipa lui, dar și UTA în câteva meciuri, e un campionat bun și sper că UTA va fi mai bună în acest an decât în cel trecut.” a declarat noul fundaș al UTA-ei.

Tudor Călin are 20 de ani și se încadrează în regula Under 21. A fost crescut de Regensburg în Germania, iar în România a jucat la Sepsi, Luceafărul Oradea și Ripensia Timișoara. La formația timișoreană a evoluat în ultimele două sezoane, strângând 3515 minute în 45 de partide. „Mă bucur că am ajuns exact unde mi-am dorit, de mic am vrut să joc la o echipă de tradiție, cu o arenă nouă, mereu mi-am dorit o echipă cu fani fanatici, aproape de echipă și la bine și la greu. Mă motivează să joc în Liga I, de mic îmi doresc asta, practic am ajuns aici, dar încă n-am demonstrat nimic. E o diferență mare între cele două eșaloane, am reușit la Liga 2 dând 100%, acum trebuie să dau 200% . Când am venit din Germania în Liga 2. mă gândeam că e mult mai ușor, dar a fost cu totul diferit, nivelul ridicat, a trebuit să o iau de jos, mai am multe de demonstrat. Am venit aici să demonstrez și am încredere în mine. Am urmărit UTA sezonul trecut, am venit să mă impun, știu ce pot, cu siguranță cred că mă voi impune. Și când am mers la Liga 2, erau 4-5 seniori pe postul meu, dar am ajuns să joc, să fiu căpitan.” au fost primele cuvinte ale lui Călin din postura de utist.