Întâlnire diplomatică la CJA
04.01.2022

O întâlnire diplomatică a avut loc astăzi, la Consiliul Județean Arad, între președintele Iustin Cionca și ambasadorul Republicii Slovenia în România, Excelenţa Sa Lea Stančič. În cadrul întâlnirii, au fost discutate relațiile economice, culturale și turistice dintre cele două țări.
,,Aradul este cea mai rapidă poartă de intrare în România a investițiilor slovene. Slovenia și România au ajuns la un schimb de 1 miliard de euro în 2021, există un mare interes al companiilor slovene pentru România, dar și multe alte oportunități pe care trebuie să le dezvoltăm în continuare”, a declarat ambasadorul Republicii Slovenia în România.
Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a subliniat: ,,Obiectivul nostru, ca autoritate care gestionează județul, este să punem în valoare potențialul lui economic, cultural, turistic. Eu cred că la nivel regional România are foarte multe de învățat de la Slovenia și mi-am propus să inițiez un schimb de experiență între autorități administrative românești și slovene, să înțelegem mai bine modelul sloven de dezvoltare.
Pentru a marca întâlnirea noastră de astăzi, am propus organizarea unei expoziții de artă plastică, la Muzeul din Arad, a unor artiști contemporani din Slovenia. Muzeul de Artă este susținut de Consiliul Județean Arad și ne-ar face o plăcere deosebită să putem colabora într-un proiect artistic care să pună în valoare talentul tinerilor creativi din regiunile noastre”.