Întâlnire cu transportatorii la CJA
14.05.2021

Consiliul Județean Arad a organizat un nou control impreuna cu Poliția pe drumurile județene pentru verificarea respectării tonajului de către transportatori. Au fost ridicate mai multe plăcuțe de înmatriculare pentru încălcarea legii pe zonele Neudorf, Zăbalț, Podgoria Aradului.
Conducere CJA a invitat proprietarii firmelor de transport din județ la o discuție în care a declarat că nu este adversarul, ci partenerul transportatorilor.

,,Modernizăm peste 650 km drumuri județene, cu fonduri europene, bani de la Guvern și banii arădenilor. Ne dorim cu toții ca aceste drumuri să reziste cât mai mult, iar pentru asta transportatorii trebuie să înțeleagă că fiecare depășire de tonaj contribuie la degradarea asfaltului.
le-am cerut transportatorilor să nu circule cu supratonaj pe drumurile județene. În același timp, i-am anunțat că vom continua controalele, într-un parteneriat cu ISCTR și Poliția”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar a precizat că în ultimii patru ani în județul Arad au fost modernizați 444 km de drumuri și că anul acesta au fost deja deschise șantiere noi, iar obiectivul de 650 km drumuri modernizate va fi depășit

Deputatul PNL Arad, Sergiu Bîlcea, a declarat că nu crede că după anul 2027 România va mai beneficia, ca acum, de fonduri pentru modernizarea drumurilor județene, asta in conditiile in care în ultimii ani cele mai mari proiecte ale Consiliului Județean Arad sunt din fonduri europene. Transportatorii au fost de acord ca starea bun aa drumurilor limiteaya numarul de accidente si asigura conditii de trafic civilizate.